Zorg & Welzijn

 

ethiekwijzer102

 

 

Soms is het leven somber… en voelt het alsof de toekomst uitzichtloos is

Zorg en Welzijn is een breed gebied

Hieronder vind je daarom enkele situaties waarbij Ethiekwijzer jou zou kunnen helpen, begeleiden of ondersteunen.

Jong of oud... soms voelen wij ons eenzaam en alleen. In zo'n situatie zou je misschien graag eens met iemand van gedachten willen wisselen. Of je wil graag iets ondernemen, maar je weet niet hoe. Met de Ethiekwijzer coach is dit mogelijk.

In je relatie ervaar je diverse problemen, waardoor je stress ervaart. Het gevolg kan zijn ruzie en onbegrip. Het voelt alsof je wordt geleefd en je vraagt je af "Waar sta ik in deze relatie?".  Je weet geen oplossing meer en wil hulp en begeleiding hebben om meer duidelijkheid te krijgen. De Ethiekwijzer coach is ervaringsgericht de aangewezen persoon.

Voel jij je in de steek gelaten door verschillende instanties en je wil hulp, begeleiding en ondersteuning hebben in deze situatie? Ethiekwijzer onderscheidt zich door de betrokken werkwijze op diverse gebieden.

Heb je het gevoel dat je alles geprobeerd hebt om jouw recht te krijgen? Of dreigt alles op juridisch gebied door je vingers heen te glijden? Je hebt schulden en wilt daar begeleiding en ondersteuning bij hebben? Ook dan heeft Ethiekwijzer een passende oplossing.

Je zit in een verbouwing en je weet niet hoe je verder moet. Je hebt een klus waar je tegenop ziet en je wordt al moe van de gedachte om verder te klussen. Dan bied de Ethiekwijzer kluscoach een mogelijkheid.

Ethiekwijzer begeleidt jouw situatie, voor zover je dat wenst, van A naar Z. Waar jij als cliënt centraal staat. Met name gericht op zelfkennis & zelf ontwikkeling. Samen bouwen aan een stabiele basis met toekomstperspectief. Voor zover mogelijk vanuit jouw kracht de weg vinden om weer zelfstandig te kunnen functioneren. Dit geeft weer de nodige rust en levert weer de energie op om jouw pad weer te vervolgen naar een betere toekomst.

Ethiekwijzer werkt samen met diverse instanties waardoor er korte lijnen ontstaan.

Een betrokken paraplu waar je onder kan schuilen

 

Kennis maken met Ethiekwijzer

In deze kennismaking ( intake gesprek ) bespreken we jouw huidige situatie. Transparant, zonder oor- en veroordeling. Jij bent het middelpunt en vanuit jouw kracht bekijken we wat er e.v.t. acuut nodig is. Zorg op maat. Wat voorop staat, is dat je je veilig en vertrouwd voelt. Dit is voor beide partijen wenselijk. Wederzijds vertrouwen, zodat het mogelijk wordt om de juiste hulpvraag samen te stellen.

Na de intake maken we een nieuwe afspraak. Tot die tijd heb je ruim de tijd om na te denken. Je bent vrij te besluiten om niet verder te gaan.

 

Verder gaan met een Zorg en Welzijn traject

Je hebt besloten om verder te gaan. Voor bepaalde trajecten kan het nodig zijn een overeenkomst af te sluiten. Hierin staat vermeld het traject- en/of behandelplan, doelstellingen e.d. omtrent jouw hulpvraag. Tevens vermelding van kosten en hoeveel bijeenkomsten er nodig zijn.

 

Gedurende het gehele traject kun je gebruik maken van het klankbord. Hier kun je voor op jou gewenste momenten al jou (acute) vragen en problemen kwijt. Samen kunnen we dan kijken voor een passende oplossing.

 

Laatste bijeenkomst

In deze laatste bijeenkomst bekijken we de stand van zaken. Is er een oplossing bereikt rondom de hulpvraag? Zijn de door jou zelf aangegeven doelstellingen bereikt of zijn er nieuwe doelstellingen bij gekomen? Ook bespreken we hoe je de aangedragen oplossingen kunt blijven vasthouden en eventueel verder zou kunnen uitbreiden of ontwikkelen.

 

Het is zeker aan te raden om na beëindiging van het zorg & welzijn traject 1 á 2 vervolg bijeenkomsten in een half jaar in te plannen. De ervaring leert dat deze vervolgbijeenkomsten zeer effectief en leerbevorderend zijn. Bovendien zorgen ze ervoor dat je het geleerde langer vast weet te houden.