Coaching

 

ethiekwijzer100

 

 

Transformationele Coaching

Of we het nu willen of niet, maar met regelmaat worden we betrokken bij allemaal negatieve situaties. Kijk maar in de krant, op de televisie, op je werk of gewoon op straat. Deze situaties leveren vaak negatieve stress op en negatieve stress kan je ziek maken. Niet alleen geestelijk, maar op den duur ook lichamelijk. Medische onverklaarbare klachten.

Het zou best kunnen dat deze klachten te maken hebben met de situaties die je tegenkomt. Situaties waar je vast komt te zitten in je eigen gedachtegang omdat je niet meer weet welke keuzes je kan maken.

Je hebt het gevoel dat het allemaal aan jou ligt

Er is er maar een zoals jij. Uniek van lichaam en van geest. Niemand is het zelfde. Het lijkt alsof iedereen het beter weet.

Stel, je relatie met je partner loopt niet lekker of je twijfelt over andere relaties. Je hebt last van irritaties of je zit in een conflict situatie. Je hebt ruzie of meningsverschil met familie, buren of op je werk. Je wilt hiervan af en wilt dit graag oplossen alleen weet je niet hoe.

Dan biedt transformationele coaching voor jou misschien de mogelijkheid om vanuit jou eigen kracht op zoek te gaan naar een oplossing. Je weet weer welke keuze(s) je kunt maken.

Diep van binnen weet je wat nodig is voor jouw verandering

 

Maak gebruik van het intake gesprek (kosteloos)

 

Oriënterende kennismaking

In deze kennismaking (intake) nemen we de tijd om elkaar te leren kennen. Samen werken we aan de nodige ondersteuning en de emotionele rust die nodig is om tot (nieuwe) inzichten te komen. In deze intake worden de hulpvragen onderzocht en samengevat. Hierin komt ook naar voren wat jouw persoonlijke voorkeuren en wensen zijn en zal het al vrij snel duidelijk worden of er voldoende vertrouwen is om een coachtraject te starten.

Het is wenselijk dat problemen eerst besproken en erkent worden voordat je er iets aan kunt veranderen

 

Verder gaan met een coachtraject

Elk coachtraject is persoonlijk en uniek, omdat het over jouw vragen en wensen gaat. Hoeveel coach gesprekken er plaats gaan vinden en hoe vaak, hangt af van jouw behoeften en welke doelen je wenst te bereiken. De eerste ervaring met transformationele coaching zal waarschijnlijk al diverse nieuwe inzichten gaan geven. De vraag hierbij: “is deze ene ervaring voldoende om mijn doelen te bereiken?”.

Een muur kan niet geplaatst worden als er nog geen fundering is gelegd

Vaak zijn er 3 á 5 bijeenkomsten van max. 2 uur in een tijdsduur van een half jaar nodig, om jou voldoende handvatten te bieden en om zelf antwoorden te verkrijgen, zodat je weet hoe je nieuwe wegen in kunt slaan.

Talenten gebruiken om je wensen te vervullen en echte draagkracht in het leven te realiseren

 

Gedurende het gehele traject kun je gebruik maken van het klankbord. Hier kun je voor op jouw gewenste momenten al jouw (acute) vragen en problemen kwijt. Samen kunnen we dan kijken voor een passende oplossing.

 

De laatste bijeenkomst

In deze laatste bijeenkomst kijken we waar je nu staat, of je de door jouw gestelde doelen hebt weten te bereiken en of er nieuwe doelstellingen bij zijn gekomen.

Ook bespreken we hoe je het geleerde vast kunt blijven houden en eventueel verder zou kunnen uitbreiden of ontwikkelen.

Hou de zaag scherp (Stephen Covey eigenschap 7)

 

Het is zeker aan te raden om na beëindiging van het coachingstraject 1 á 2 vervolg bijeenkomsten in een half jaar in te plannen. De ervaring leert dat deze vervolgbijeenkomsten zeer effectief en leerbevorderend zijn. Bovendien zorgen zij ervoor dat je het geleerde langer vast weet te houden.